ОНЛАЙН КАЛКУЛАТОР ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ

Безплатна доставка за цялата страна

bell

Напомняне за изтичащи вноски

calculator

Сравни цените с нашия онлайн калкулатор

ЗАСТРАХОВКА „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ“

Ако сте собственик или ползвател на моторно превозно средство регистрирано на територията на България, застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите е задължителна. Тя има за цел да обезщети имуществените и неимуществените вреди, които водачът на застрахованото моторно превозно средство е причинил при пътно-транспортно произшествие по негова вина. Обезщетенията са за пострадали трети лица и материални щети, собственост на трети лица. В това число влизат всички участници в движението, както и пешеходци, велосипедисти, щети върху други автомобили и недвижимо имущество.
Покритието и лимитите на отговорност по вашата застраховка са регламентирани в Наредба 49 и Кодекса за застраховането. Застрахова се отговорността на физическите и юридическите лица за причинени от тях имуществени и неимуществени вреди на трети лица до следните лимити на отговорност:

В полицата се договаря начинът на плащане – еднократно преди влизане в сила на полицата или разсрочено плащане на вноски - до четири равни вноски без увеличение. Всяка вноска по премията трябва да бъде платена в пълен размер най-късно на датата на падеж, посочена в полицата. Застраховката не влиза в сила, ако не е платена застрахователната премия, а при уговорено разсрочено плащане – ако не е платена първата вноска, освен ако не е уговорено друго.

Трябва да имате предвид, че според Кодекса за застраховане, ако закъснеете с плащането на вноската с 15 дни от определената дата, полицата ви ще бъде прекратена и ще загубите застрахователното покритие.

Задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ се сключва за срок от една година. Предлага се и разсрочено плащане на две или четири вноски.

Застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите е валидна на територията на страните, членки на Европейски съюз, Европейското икономическо пространство и тези, подписали Многостранното споразумение "Зелена карта" (Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватска, Чехия, Швеция, плюс Андора, Сърбия и Швейцария). За останалите държави, членки на споразумението "Зелена карта" - Албания, Босна и Херцеговина, Беларус, Македония, Израел, Иран, Молдова, Мароко, Русия, Тунис, Турция, Украйна, Черна гора и Азербайджан се издава безплатен сертификат „Зелена карта“, чрез който се разширява покритието на застраховката, за да бъде валидна в тези държави.

Зелената карта е международен сертификат към Гражданската отговорност, който удостоверява дали МПС има валидна Гражданска отговорност и дали полицата покрива територията на съответната държава. За страните, членки на Европейски съюз и Европейското икономическо пространство сертификатът не е необходим. Няма граничен контрол и не се изисква при влизане на територията на съответната държава. Сертификат зелена карта е задължителен при пътуване във всички останали страни, членки на споразумението "Зелена карта". Документът се изисква при преминаване на границата, при пътна проверка или при настъпване на ПТП.

Изпрати запитване за най-добра цена за Гражданска отговорност

Безплатна доставка за цялата страна

bell

Напомняне за изтичащи вноски

calculator

Сравни цените с нашия онлайн калкулатор

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

*

Важно: След попълване на всички данни за издаване на полица, ще получите потвърждение на крайната цена от застрахователната компания.
Цената е възможно да бъде различна от първоначално изчислената, защото тя се определя от историята Ви като клиент на избраната компания и индивидуалната цена на застраховката може да бъде по-висока или по-ниска.

Защо да изберете нас

warranty
Най-изгодна оферта
hand-cursor
Правиш онлайн
time-is-money
Пестиш време и пари

Клиентите за нас

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

След сключване на полицата е необходимо да бъде извършен оглед на МПС. Само така ще имате покритие за всички рискове за МПС-то Ви.

*

Безплатен оглед на колата на място за София* - огледите са безплатни при избор на застраховка Автокаско към ЗАД "Армеец".